Lednové koncerty 2019

Lednové koncerty 2019

Začátek roku bude poměrně klidný. Koncerty kapel Controversial, Behemoth, Phurpa a Lightning Bolt však nelze vynechat.

V průběhu roku 2017 jsme začali vydávat články zaměřené na koncerty měsíce. Jaký je jejich účel? Samozřejmě informovat o koncertech a festivalech. Na rozdíl od Alba měsíce se však nezabýváme akcemi, které jsme již absolvovali, ale píšeme o těch, které nás následující měsíc čekají, a proč se na ně těšíme.

Níže můžete najít několik dle kalendáře seřazených tipů, které mají Marasťáci v hledáčku.

sobota 05. ledna

CONTROVERSIAL + SOUL DECODER + NEUROTIC MACHINERY + ELYSIUM + NEW HATE FORM + SUN WAS TURNED OFF + INSANIDROID (Modrá Vopice, Praha) – FB event

DR: Na úvod roku slušná tuzemská sestava…

LooMis: První akce v novém roce a bude to stát zato, jelikož německým Controversial budou sekundovat české stálice Neurotic Machinery, Elysium a (tady zdvihám opět prstík s velkým vykřičníkem) pražští Soul Decoder.

bizzaro: Celebration of (Self) Destruction vol. III s New Hate Form, Neurotic Machinery ad. v režii Soul Decoder. Leden je pro mě mrtvej, pátýho budu už dva dny rozřezanej, ale jinak bych s návštěvou neváhal a hrozil v prvních řadách!

pondělí 07. ledna

ADHD.LEBENON (Studio hrdinů, Praha) – FB event

JSt: Lomítka se probudila z dlouhého spánku akcí, kde nenajdeme velká jména, ale spíš velké koncepty. Takeover Studia hrdinů by měl vytvořit alternativní zónu, kde se bude prolínat spousta hudby (DJ sety i třeba první oficiální vystoupení Sweeps 04 a Dana Meiera) s dalším programem v megalomanském chaosu, který jinde nenajdete.

pátek 11. ledna

GAZELLE TWIN + PLAID + LIGHTNING GLOVE + VIKTOR PALÁK (MeetFactory, Praha) – FB event

JSt: Zásadní je tu samozřejmě oficiální DJský debut odchovance Jednoty Viktora Paláka, nepříjemný kvaziindustriál Gazelle Twin je nicméně také hodně zajímavá propozice.

sobota 12. ledna

BEHEMOTH + AT THE GATES + WOLVES IN THE THRONE ROOM (Forum Karlín, Praha) – FB event

LooMis: Tady jsem teda hodně na vážkách - Vlčáky jsem ještě nikdy neviděl, ATG mě na Brutalu 2018 přišli lehce unavený, hlavně Adrian a poslední deska Poláků I Loved You at Your Darkest je, mírně řečeno, hodně rozpačitá. Ale věřím, že oni si ty známky nakonec živě opět vylepší.

bizzaro: V rámci tour Ecclesia Diabolica Evropa 2019 se vrací Behemoth do Evropy na sólo koncerty. A berou s sebou At The Gates (jo, a taky WITTR, uh) - no nešli byste?

mIZZY: Šli, a nejen ze zvyku. Klubové koncerty Behemoth bývaly vždycky více o hudbě a menší divadlo než ty festivalové, tudíž by si mohli napravit reputaci z Brutalu. Navíc jsem zvědavý, jaký s novým albem (které až tak rozpačitě nevnímám) poskládají setlist. Po nekonečném přehrávání Satanisty bych si něco podobného, jako hráli před koncem roku doma, nechal líbit.

neděle 13. ledna

ASTRONAUTALIS + P.O.S. = FOUR FISTS (Lucerna Music Bar, Praha) – FB event

brutusáček: Astronautalise přivezli kdysi Silver Rocket pro pár lidí na Sedmičku, dnes ho zvou kde kam, ale on zůstává věrný SR a malým štacím po republice. Když byl naposledy v Praze, měl s sebou živou kapelu, tentokrát dojede s kolegou P.O.S., který se před rokem uvedl ve Futuru. Začátek roku bude mít dokonalej flow!

středa 16. ledna

PHURPA + THE NENT + SKREI (Vila Štvanice, Praha) – FB event

AddSatan: Koncert roku už v lednu? Tak neasi. Phurpa konečně zase v klidu, mimo festivalové prostředí, (snad) bez náhodných kolemjdoucích a kecalů. Bude to mocné a hluboké.

mIZZY: Ano, první koncert Jednoty v novém roce a hned to bude mocné. Vokální drone, který snad bude ve Vile dostatečně hlasitý a snad i s pár svícemi správně rituální. A k tomu jako bonus dva italské víceméně spřízněné projekty.

JSt: Phurpa mě minule tak úplně nepřesvědčila, ale rozhodně je to těleso natolik zajímavé, abych jim dal další šanci. Tím spíš, že s nimi jedou berlínští hlučící srdcači Skrei a The Nent.

pátek 18. ledna

BATALJ + CÍSAŘPANCÍŘ (007 Strahov, Praha) – FB event

JSt: Zprasený noise rock či co. Batalj by naživo měli být velmi zábavní.

sobota 19. ledna

LIDSTVU SMRT, PSŮM ŽIVOT III. (Mayapur pokojíček, Praha) – FB event

mIZZY: Koncert pro dobrou věc (benefit na Psí Život), kde zahrají například i Mörkhimmel. Škoda, že na poslední chvíli odpadli Decultivate, ale třeba ještě nějaká kapela přibyde.

AddSatan: Ale jo, asi se tam taky stavím, zánik lidstva je třeba podpořit.

NORTH INNERGY + DUNAJ (Kulturní dům, Tisá)

DR: North Innergy mi přinesli příjemný šok. Kapela ze severních Čech, která ctí odkaz Allana Holdswortha! Cože? Posuďte sami.

úterý 29. ledna

LIGHTNING BOLT (Underdogs', Praha) – FB event

DR: Minule na Sedmě to byla pěkná divočina. Ostatně, tohle duo je šílenými koncerty proslavené.

AddSatan: Na Brutalu jsem stihnul jenom kousek a bavilo, v klubu bude nejspíš tahle noise rock/core masáž makat ještě líp.

mIZZY: Já po koncertu na Brutalu odcházel solidně vygumovaný a hluchý. V Underdogs' si je dám opět znovu rád!

čtvrtek 31. ledna

ARCHITECTS + POLARIS + BEARTOOTH (Forum Karlín, Praha) – FB event

LooMis: Stejné místo jako Behemoth, tentokrát ale prvotřídní metalcore.

aktuálně

diskuze