Hayao Miyazaki

Novinky ze světa filmu (35. týden)

Hayao Miyazaki končí s celovečerním filmem, 50 odstínů šedi má obsazené hlavní role a Christopher Nolan pouští první informace o Interstellaru. To a ještě víc v dnešních filmových novinkách!

Dakota Johnson

Čtenářky bestselleru 50 odstínů šedi na internetu diskutují o obsazení hlavních rolí. Autorka na Twitteru prozradila, že hlavní ženskou roli si zahraje Dakota Johnson a jejího milence Charlie Hunnman, kterého známe hlavně ze seriálu Zákon gangu. Režírovat to vše bude Sam Taylor-Johnson, která možná ví své, vzhledem k manželství s o 23 let mladší hvězdou Kick-Ass...
 
Jestli se někdy ptáme, proč vzniká tolik komiksových filmů, stačí se podívat na návštěvnost amerických kin v letošní letní sezóně. Hollywood označuje toto léto jako nejvýdělečnější v historii, a to s celkovým ziskem 4,71 miliardy dolarů. Lístky byly sice dražší, ale návštěvnost stoupla o více než 6 %. Nejvíce američtí diváci zaplatili za třetího Iron Mana, za animák Já, padouch 2 a za Muže z oceli.
 

Christopher Nolan

Chris Nolan začíná jen velice opatrně upouštět informace o právě natáčené sci-fi Interstellar. Víme, že se v něm objeví Matthew McConaughey, Jessica Chastain, Anne Hathaway, Michael Caine (hrál ve všech Nolanových filmech od roku 2005), Casey Affleck a Matt Damon. Někteří z těchto herců se vydají na cestu po jiných dimenzích, aby našli čas a prostor, kde se dají pěstovat další plodiny, protože na Zemi je možné pěstovat už jen jednu jedinou. Těšíme se na další informace!
 
Tom Hardy je hlavním pilířem malého britského filmu Locke. Jde o komorní drama o jedné cestě autem, kterou absolvuje hrdina jménem Ivan Locke, stavbyvedoucí s milující rodinou. Během 85 minut strávených v autě se jeho obyčejný život dramaticky změní. Děj neopustí prostor auta a herci ve vedlejších rolích pouze volají do auta z hotelového pokoje. Režisér Steven Knight natáčel pouhých osm nocí a film nestál ani 2 miliony dolarů. Premiéru měl na festivalu v Benátkách.
 
Fanoušky animé a filmu vůbec tento týden rozesmutnil Hayao Miyazaki, který u příležitosti promítání filmu The Wind Rises ohlásil, že se jedná o jeho poslední celovečerní film. Žádný už nehodlá napsat ani režírovat. V uplynulých 34 letech jich 73letý režisér natočil 11 a kdo z filmových fandů neviděl alespoň Cestu do fantazie nebo Princeznu Mononoke?
 

Charlize Theron

Tento týden se také začalo natáčet drama režiséra Gillese Paquet-Brennera Dark Places. Hlavní hrdinkou příběhu je Libby Day (Charlize Theron), která v dětství přežila vraždu své matky a sester a pomohla usvědčit jako vraha svého bratra. Po 25 letech je vyzvána skupinou lidí, jejichž koníčkem je řešení známých zločinů, aby se vrátila do doby vraždy. Libby začíná pochybovat o tom, co skutečně toho dne viděla či neviděla. V dalších rolích uvidíme Nicholase Houlta (X-Men: První třída) či Chloe Moretz. Scénář je adaptací stejnojmenného románu autorky Gillian Flynn, která za něj obdržela několik ocenění. David Fincher natočí adaptaci dalšího románu autorky Gone Girl.
 
J. J. Abrams obsadil Benedicta Cumberbatche do zatím neurčené role v Epizodě VII a stíhá se věnovat i své seriálové produkci. Seriál inspirovaný stejnojmenným dílem Michaela Crichtona se odehrává v budoucnosti v zábavním parku pro dospělé Delos, osídleném androidy téměř nerozlišitelnými od lidí. Ti se jednou vymknou kontrole a začnou zabíjet lidské návštěvníky. Spoluautorem pilotu a spoluproducentem bude i Jonathan Nolan

aktuálně

diskuze