Novinky ze světa filmu (20. týden)

Článek

Dnes víkendové, pročež rozšířené filmové novinky nabízejí něco pro fanoušky hororů, Batmana, Pána prstenů i akčňáků.

Demi-Moore

Na Demi Moore už si dnes sice téměř nikdo nevzpomene, ale zájem o ni má režisér Steven Soderbergh. Chce ji ve svém snímku Magic Mike z oblasti „exotického“ tance. Alex Pettyfer v něm hraje nováčka v tomto oboru, kterého začne svádět právě zkušená tanečnice v podání Moore. Příběh je inspirován zážitky herce Channinga Tatuma, který se v 19 letech krátce živil jako striptér. Tatum sám si zahraje mentora mladých striptérů jménem Mike. Demi se prý role moc líbí. Aby ne, zajíčky ona ráda.

Tento týden začal Tim Burton natáčet v Británii svůj další film Dark Shadows. Námět vychází z kultovního seriálu a přenáší nás do roku 1752, kdy syn britským emigrantů a majitel obrovské usedlosti a playboy Barnabas Collins (kdo jiný než Johnny Depp) zlomil srdce čarodějce Angelique Bouchard (Eva Green). Ta ho proměnila ve vampýra a pohřbila zaživa. Po přesně dvou staletích se Barnabas probere a zjišťuje, že jeho sídlo je v troskách a jeho potomci mají každý také temná tajemství. Rodině vládne pevnou rukou Elizabeth (Michelle Pfeiffer), která do disfunkční rodiny přivedla psychiatričku Julii Hoffman (Helena Bonham Carter). Fanoušci Chloe Moretz se mohou těšit na svou oblíbenkyni v roli neposlušné dcery. To zní po rozpačité Alence nadějně „burtonovsky“! 

Universal Pictures dávají šanci všem dívkám ve věku 18 – 20 let, které by si chtěly zahrát roli svůdné středoškolačky v pokračování „PrcičekAmerican Reunion, ve kterém se stará parta sejde v rodném městě na sraz po deseti letech od maturity. Inzerát končí nádhernou větou „upper frontal nudity is required“.

Klenoty britského herectví Ian McKellen a Judi Dench v zombie komedii? Proč ne! Snímek  The Curse Of The Buxom Strumpet je nejen zombie comedy, ale dokonce zombie comedy odehrávající se v 18. století. Snímek je volným pokračováním kraťasu E’gad Zombies režiséra Matthewa Butlera, ve kterém obyvatelé malého přímořského městečka onemocněli (ne)smrtící nemocí. V kraťasu už hrál Sir McKellen. Film nebude stát více než 2 mil. liber a uvidíme v něm také Gillian Anderson (Akta-X) a Marka Williamse. Trailer zde.

bane-xl

The Dark Knight Rises se již začal natáčet a zde máme několik informací z tiskového prohlášení studia Warner Bros. Pictures. Závěrečný díl batmanovské trilogie bude obsahovat více IMAXových scén než dvojka. Nolan opět spolupracuje z kameramanem Wallym Pfisterem, který dostal Oscara za Počátek i se skladatelem skvělého soundtracku k Temnému rytíři Hansem Zimmerem. Natáčet se bude v Pittsburghu, New Yorku, LA, Indii, Anglii a Skotsku. Kromě stálic trilogie (Bale, Cane, Freeman, Oldman) uvidíme Anne Hathaway jako Selinu Kyle, Toma Hardyho jako Banea (na obrázku), Marion Cotillard jako Mirandu Tate a Josepha Gordon-Levitta jako policistu Johna Blakea. Těšme se na 12. června 2012! Také se rozjely oficiální webovky!

Pro fanoušky akčních kousků tu máme také nový projekt Vina Diesela. Bude se jmenovat The Machine a bude to první akční film z dohromady se dávajícího studia MGM. Vin bude hrát humanoidního robota, který byl před dvaceti lety před událostmi filmu vytvořen jako smrtící zbraň, nicméně byl odstaven. Oživí ho však chlapec, s nímž a s jehož rodinou se Machine začne sžívat. A Pentagon zahájí velkou vojenskou akci na „ochranu rodiny“. Znáte-li někdo animák The Iron Giant, film má být laděn podobně jemu. Režisér zatím nebyl vybrán.

gemma-arterton

Saoirse Ronan (Pokání, Hanna) a Gemma Arterton (Quantum of Solace, Souboj Titánů) jako upírky uvidíme v snímku Byzantium režiséra Niela Jordana, který má pro mladé upíry zjevně dlouhotrvající slabost (natočil Interview s upírem). Půjde o příběh matky-upírky, která promění svou vlastní dceru v upíra. Společně s pak stanou smrtící dvojicí, která někdy láká oběti jako sesterská dvojice. A celé by to nemělo stát více než 11 mil. dolarů.

Společnosti Drafthouse Films, Timpson Films a Magnet Releasing rozjíždějí projekt s názvem The ABCs of Death. Vybrali 26 známých i začínajících režisérů, z nichž každému je přiděleno jedno písmeno abecedy. Na základě tohoto písmena musí autoři vymyslet slovo, které bude výchozím bodem pro kraťas o smrti. Cílem je prozkoumat různé podoby smrti a najít nové režisérské talenty. Byli osloveni režiséři z celého světa, včetně Srbska (Srdjan Spasojevic), Japonska  (Yoshihiro Nishimura,  Tak Sakaguchi a Yuji Shimomura), Španělska (Adrian Garcia Bogliano) či Thajska (Banjong Pisanthanakun). Fanoušci hororů, těšte se!

Máte rádi seriál Dva a půl chlapa? Pak vězte, že kvůli opět poněkud zdivočelému Charliemu Sheenovi a jeho odchodu seriál nekončí, Sheena nahradí Anshton Kutcher. Woody Harrelson jako další kandidát by jistě byl zajímavější, ale nepřitáhl by tolik diváků.

Lars von Trier to tento týden trochu přehnal v Cannes, když (prý v žertu) řekl, že celkem rozumí Hitlerovi a docela ho chápe... ehm, to pomiňme. Von Trier totiž chystá spolupráci s Martinem Scorsesem! Půjde o remake či pokračování dokumentu z roku 2003 The Five Obstructions. V tom von Trier dával dánskému režisérovi zadání natočit remake jeho kraťasu The Perfect Human z roku 1967, a to pětkrát jinak (animovaně, se střihem po každé půlvteřině či natáčet pouze v jedné části Bombaje atd.). 

971525-stephen_fry_large

Tomu samému se hodlá podrobit Martin Scorsese se svými kraťasy nebo některými scénami z jeho filmů. Von Trier mluvil o Taxikáři, ale není to potvrzené. Zajímalo by mě, proč tohle Scorsese na stará kolena dělá. 

Peter Jackson miluje britské herce, jak vidno z obsazení Hobita, jehož první natáčecí období bude brzy končit a začne příprava na velké scény a práce na zvláštních efektech. A aby Jackson netroškařil, do role Pána Jezerního města obsadil poklad britského humoru Stephena Frye. Prý s Fryem společně pracují na filmu Dambusters.

Už je to hodně dávno, co jsme psali o plánované sci-fi komedii The Iron Sky australsko-německo-finské produkce. Pokud by v roce 1945 část nacistů unikla na temnou stranu Měsíce, co by pak asi dělala v roce 2018? Ano, bleskovou válku z kosmu. A jak by to vypadalo, to uvidíme v dubnu 2012. Trailer najdete zde.

Vložit komentář

brutusáček - 25.05.11 14:55:02
pořád a pořád budou remcat roubíček :) baara: co PAUL ?
DW - 23.05.11 15:25:12
brut: mrkni na labuť a uvidíš sám - nic novýho pod sluncem .-)
DW - 23.05.11 15:19:17
gorth: A né snad:)
brutusáček - 23.05.11 15:14:13
tak sem tam nějakej kousek se najde co vybočuje...namátkou všemi opěvovaná černá labuť kterou jsem ještě neviděl...a biutiful prej neni marnej
gorth - 23.05.11 15:12:59
olol... DW, ten svět jde ale (poslední dobou) do prdele, co?...:)
DW - 23.05.11 14:50:28
filmy jsou umění??? V poslední době jsou filmy hlavně to povolání ne:)
brutusáček - 23.05.11 13:33:23
přésně...baara nás rozsoudila :) batman asi opět hitovkou léta, příští rok
Baara - 23.05.11 12:23:52
K tématu, kterýz nich by bez toho druhého neměl co žrát, nemám co říct... Jsou prostě jeden tým a rádi spolu pracujou. Přesně vědí, co jeden od druhýho chtějí a Depp ví, co má Burton v hlavě a jak chce, aby to vypadalo. Vy byste nebyli rádi, kdybyste mohli makat s nejlepšíma kámošema a bavit se u toho? Taky je to povolání, nejen umění... Depp vydělá na Pirátech a pro Burtona hraje ze babku. Což je naprosto normální přístup, není na tom co odsuzovat ani chválit. Polovina britský herecký elity hrála v Harry Potterovi, protože to byly velký a rychlý prachy. Nemuseli nic extra předvádět a pak si jít zase natočit nějakej malej filmeček pro BBC nebo jít zase hrát divadlo.
bros - 23.05.11 10:17:21
tak Trier,The ABCs a DKRises vypadají good :)
brutusáček - 23.05.11 09:37:48
Tak Sheen je idiot..
no tak užívá si života to nepopírám...jen nevim jestli ašton je...ten pravej
DW - 23.05.11 09:22:13
Tak Sheen je idiot..
brutusáček - 23.05.11 07:41:50
pičovina....nebejt Deppa! nebá Burton co žrát!...když depp bere 51 míčů za piráty tak pár kaček s burtonem ho nevytrhne naopak nedělá to pro cash... njůůsky ted nejvíc!! ašton kašr místo scheena? ufff
bizzaro - 22.05.11 14:12:57
jj, njusky vyzivny, takhle kdyby ot bylo pokazdy.. :-P s tim Deppem mate mozna pravdu, ale jsou sehrany a zatim me jejich spoluprace tedy bavej. navic s Evou Green a Michelle..tstststst.. na Iron Sky uz delaj reklamu snad rok, myslim, ze to bude dobry. Soderberg a DemiMor(d)e bude urco dobra kombinace :) zombiky beru v jakykoli podobe, vcerejsi ZWalk hodne vyzivnej, hlavne afterparty! :P zda se mi to, ale ten Diesel zni jako Demolition Man? The ABCs of Death zni dobre, doufam, ze budou dalsi informace! a na tech webovkach Dark Knighta je jen ta mp3ka?
GIANNI - 22.05.11 01:04:09
   Stana: nebejt Burtona, Johnny by neměl co žrát...   To si zase nemyslím. Depp už toho má tolik, že to sám nestíhá, ale Burton ho dostal do podvědomí a zkrátka spolu rádi spolupracují. Třeba Corpse Bride dělali všichni herci, výtvarníci a spol. za pakatel.
tak to souhlasim, jen mě to už nějak nebaví, že v každym filmu od Burtona hraje Depp...mám oba dva rád, Depp je výbornej herec, ale už by to chtělo vyzkoušet novej ksicht
LordSnape - 21.05.11 22:41:01
nebejt Burtona, Johnny by neměl co žrát...
To si zase nemyslím. Depp už toho má tolik, že to sám nestíhá, ale Burton ho dostal do podvědomí a zkrátka spolu rádi spolupracují. Třeba Corpse Bride dělali všichni herci, výtvarníci a spol. za pakatel.
GIANNI - 21.05.11 15:53:06
nebejt Burtona, Johnny by neměl co žrát...
Stana - 21.05.11 15:37:23
hezkypěkně tenhle týden je to teda výživný! The Iron Sky by mohlo bejt dobrý :)

Zkus tohle