Novinky ze světa filmu (28. týden)

Článek

V Americe je v plném proudu Comic Con, ale kromě zpráv o seriálech a herních adaptacích máme novinky také o Davidu Cronenbergovi, Kevinu Costnerovi či režírujícím členovi Slipknot.

Gina Carano

Gina Carano (přítelkyně nového Supermana, co hrála v Rychle a zběsile 6) se dočkala komiksového filmu napsaného přímo jí na tělo. Bude ho produkovat společně a autorem komiksu Avengelyne Robem Liefeldem. Postava anděla Avengelyne bojovala za nebe s démony a potom, co byla zavržena bohem za zapletení se do ďábelské pasti, hledá na zemi vyvoleného a hodlá ho chránit proti vyslancům pekla. Práce na scénáři začne v nejbližších týdnech a v plánu je nízkorozpočtová akce ve stylu Underwordlu.
 
Z Comic Conu přišla zpráva, že společnost Electronic Arts znovu oživuje plány na adaptaci oblíbené sci-fi hororové gamesky Dead Space. Před nějakým časem se mluvilo o adaptaci v režii DJ Carusa, plány však padly. EA se dlouho nedařilo protlačit filmovou adaptaci některé ze svých her, dokud producenti od Disneyho neskočili po Need For Speed (v kinech příští rok). Tvorbu scénáře bude EA financovat samo a pak s ním půjde za některými ze studií. Společnost by tak mohla dohnat konkurenční Ubisof, který chystá například Assassin's Creed nebo Splinter Cell. Tak snad se brzy dočkáme tíživé atmosféry hry i ve filmu.
 

Shawn Crahan

Shawn „Clown“ Crahan, zakládající člen a režisér několika klipů Slipknot, natočí celovečerní film. Bude to adaptace komiksu Officer Downe. Jde o příběh losangeleského policisty, který pravidelně ve službě umírá a je znovu telekineticky oživován a posílán zpět do služby. Výkonným producentem bude Cory Brennan, manažer Slipknot. 
 
Na Comic Conu se mluvilo i o třetí sérii Sherlocka. Scénáristé Steven Moffat a Mark Gatiss sdělili, že nás čeká setkání Watsona s domněle mrtvým Sherlockem po dvou letech, Watsonova svatba a že například laborantka Molly dostane mnohem více prostoru. A že Moriarty je definitivně mrtvý. Herci jsou prý smluvně zavázáni k natočení čtvrté série a tvůrci by rádi pokračovali i dál. To však závisí na hlavních představitelích, jejichž kariéry se zatím slušně rozjely. Z videa absentujícího dua Cumberbatch a Freeman je zjevné, že tihle pánové mají hodně na pilno a jejich práce je velice baví. A řeknou nám, jak Sherlock ten pád ze střechy přežil!
  
Fox natočí seriálové setkání dvou populárních animovaných rodinek. V dílu s názvem The Simpsons Guy se totiž setkají Simpsonovi s rodinou Griffinových (Family Guy). Griffinovi se vydají na výlet do Springfieldu. Homer a Peter se rychle sblíží, Bart si bude střílet ze Stewieho, Lisa se ujme Meg a Marge a Lois si vymění zkušenosti s domácností. Ale co chudinka Maggie? Epizoda poběží přibližně za rok.
 
Jsme společnost posedlá celebritami a David Cronenberg o tom právě začíná natáčet film. Bude se jmenovat Maps To The Stars a život úspěšného lonsangeleského psychoterapeuta se v něm bude prolínat se slávou jeho přátel a rodiny. Ve snímku, jehož název je odkazem na výlety k domům slavných v LA, uvidíme kromě nového režisérova oblíbence Roberta Pattinsona takéJulianne Moore, Miu Wasikowskou či Johna Cusacka. Natáčí se (kdo ví proč) v Torontu.
 

Joseph Gordon-Levitt

Na konci posledního Batmana to vypadalo, že Joseph Gordon-Lewitt má nakročeno do obleku superhrdiny. Možná to nebude Robin, ale Doktor Strange. Jedná se o další z postav Marvelu, bývalého neurochirurga, který po nehodě nemůže operovat a po setkání s jistým poustevníkem v Himálajích se stane nejmocnějším mágem ve vesmíru. Novinku přineslo Latino Review s poznámkou, že Marvel Gordona-Lewitta chce, ale žádná jednání ještě nezačala.
 
Kevin Costner se od počátku tisíciletí objevoval v jednom filmu za rok, na příští roky už má ale naplánováno filmů minimálně šest. Jedním z nich bude i thriller z produkce Guillerma del Tora Midnight Delivery o otci, který se snaží zachránit svou dceru zajatou kolumbijským drogovým kartelem tím, že pašuje kokain v nočním letu z Ameriky do Londýna. Dále bychom Costnera měli vidět například jako halucinujícího umírajícího agenta v thrilleru Luca Bessona Three Days To Kill nebo v dobrodružné výpravě ve stylu Indiana Jonese The Explorers Guilt.

Vložit komentář

bizzaro - 26.07.13 12:07:23
Ještěže neměl spoďáry přes, co? :-)
coz o nej, dulezity v ty nasi interakci je, ze je nemam ja :D
Baara - 26.07.13 10:16:38
ja sleduju Cavilla ;DD
Ještěže neměl spoďáry přes, co? :-)
bizzaro - 24.07.13 09:11:44
Asi máš pravdu, Gina je asi ex :-) Teda, šéfe, ty to sleduješ :-D
ja sleduju Cavilla ;DD
Baara - 23.07.13 20:00:15
Asi máš pravdu, Gina je asi ex :-) Teda, šéfe, ty to sleduješ :-D
bizzaro - 22.07.13 10:14:30
Gina Carano? ja myslel, ze Henry Cavill chodi s tou cubkou z Big Bangu ;) zprava o Dead Space sice fandy asi nepotesi, nicmene me jo. na neco takovyho (tedy Alien/s) uz cekam dlouho. a pokud si EA posefujou scenar, myslim, ze by to nemusela byt takova chujarna jako treba Doom ;)

Zkus tohle