Lednové koncerty 2018

Lednové koncerty 2018

Koncertní rozjezd nového roku bude klidnější. Na Panzerballett do Klubovny nás ale pátého ledna dorazí hned několik.

V průběhu loňského roku jsme začali vydávat články zaměřené na koncerty měsíce. Jaký je jejich účel? Samozřejmě informovat o koncertech a festivalech. Na rozdíl od Alba měsíce se však nezabýváme akcemi, které jsme již absolvovali, ale píšeme o těch, které nás následující měsíc čekají, a proč se na ně těšíme.

Níže můžete najít několik dle kalendáře seřazených tipů, které mají Marasťáci v hledáčku. Rozjezd roku bude na počet koncertů klidnější, na Panzerballett do Klubovny nás ale pátého ledna dorazí několik.

pátek 5. ledna

PANZERBALLETT (Dejvická Klubovna, Praha) – FB event

LooMis: Takovou dobu to trvalo, než se k nám do ČR Němci vypravili a teď ani ne během roku druhá návštěva. Povinnost!

DR: Koncert v MeetFactory byl fenomenální, aktuální deska je parádní, není co řešit! 

brutusáček: Ještě před příchodem tří králů přijedou jazz metalový šarlatání z Němec. Panzerballett u nás milujem, takže se do malé klubovny v Dejvicích nejen já těším.

CELEBRATION OF SELF DESTRUCTION VOL. 2: CHEMICAL BOOGALOO (MusicClub Modrá Vopice, Praha) – FB event

brutusáček: Z Dejvic do Vysočan to na přestup moc nevidím, ale tahle nadílka taky dobře zavoněla, považte: Secrets Of Separation, Horrible Creatures, Anime Torment, Keep On Rotting, Gambrz Reprs, Soul Decoder.

bizzaro: Nebýt v Povaleči, jdu rozhodně do Vopice!

čtvrtek 18. ledna

CRADLE OF FILTH + MOONSPELL (Praha, Roxy) - FB event

bizzaro: Sice mě nová deska Kredlů tak nesesmahla jako ta minulá (a Moonspell se snad vyloženě netrefili), ale furt je nadmíru jasné, že CoF s českým dvouzápřahem jedou na plnej plyn bez úlev.

úterý 23. ledna

BATUSHKA + SCHAMMASCH + TREPANERINGSRITUALEN (Futurum Music Bar, Praha) – FB event

mIZZY: Z Batushky jsem na Brutale znechuceně odešel, zato Schammaschve Vídni před Urfaust předvedli velmi slušný koncert a jejich nové EP je mnohem lepší než přehnaně dlouhé řadovky. Trepaneringsritualen umí rovněž zahrát celkem fajn gig.

středa 24. ledna

PERSISTENCE TOUR 2018 (SONO Music Club, Brno) – FB event

brutusáček: Best of NYHC s doprovodem. Velké kolotoče jsem už zavrhl, ale u tohoto dostaveníčka lituju, že je to v Brně a uprostřed týdne, protože tohle je nejlepší putovní sestava za poslední roky. Hatebreed, Madball, Terror, Power Trip, Born From Pain, Broken Teeth, Insanity Alert.

DRAB MAJESTY + KAELAN MIKLA (Underdogs, Praha) – FB event

JSt: Elektro/post-punkové deprese. Může být fajn.

čtvrtek 25. ledna

TONY BUCK + JON COLLIN (Punctum, Praha) – FB event

JSt: Papírově je hlavním jménem fantastický bubeník The Necks, který v tomhle případě nebude hrát jen na bicí. Ale k němu se podařilo přilepit Jona Collina, jehož sklepní koncert patřil k tomu vůbec nejlepšímu z roku 2016 – totálně magické outsiderské kytarové meditace. 

VOLAHN + ARIZMENDA + DOLORVOTRE + BHL (TBA, Praha) – FB event není

mIZZY: Sešlost USBM kapel z Black Twilight Circle kolem Eduarda Ramíreze. Lze očekávat hnus. Za dva dny rovněž na Slovensku (opravdu chceš Gorthe jet do BB?).

pátek 26. ledna

ARCHITECTS (UK) + WHILE SHE SLEEPS (UK) + COUNTERPARTS (Forum Karlín, Praha) – FB event

LooMis: také Architekti budou znovu u nás na pódiu ani ne během půl roku a mohl by to být podstatně intimnější koncert než na Brutal Assaultu a vzpomínka na zesnulého kytaristu Toma Searleho.

bizzaro: Po Panzerballet asi jedinej plánovanej koncik za leden, a proč Architects? Protože na Brutalu jim to hrálo a vůbec poslední tvorba zas maká.

pátek 26. ledna – neděle 04. února

CTM FESTIVAL 2018 – TURMOIL (Kunstraum Kreuzberg / Bethanien, Berlin) – FB event

JSt: Můj oblíbený festival tentokrát asi sází na obskurní neposlouchatelné elektrofuturismy, ale vynořila se už i jména zajímavější (DAF, Rashad Becker + Pan Daijing, Drew McDowall bude interpretovat Time Machines od Coil atd.). U CTM ovšem často platilo, že se právě z neznámých jmen vylouply perly… 

sobota 27. ledna

VOLAHN + ARIZMENDA + DOLORVOTRE + BHL + PORENUT (Tartaros, Banská Bystrica) – FB event

JSt: Kanální bm z Black Twilight Circle poprvé v Evropě. Propozice minimálně zajímavá.

aktuálně

diskuze