Lednové koncerty 2024

Článek

I na začátku roku nás čeká nemálo koncertů. Například Blues for the Redsun, Drén, Monuments to Absence a Voluptas v Modré Vopici.

V průběhu roku 2017 jsme začali vydávat články zaměřené na koncerty měsíce. Jaký je jejich účel? Samozřejmě informovat o koncertech a festivalech. Na rozdíl od Alba měsíce se však nezabýváme akcemi, které jsme již absolvovali, ale píšeme o těch, které nás následující měsíc čekají a proč se na ně těšíme.

Níže můžete najít několik dle kalendáře seřazených tipů, které mají Marasťáci v hledáčku.

sobota 6. ledna

TCHERT + DETHRONED + BLOSSOM DECAY + TOMAS J HOLY (Café V lese, Praha) – FB event

LooMis: O nadějném HC/metal projektu Tchert už proběhla novinka. Kluci představí EP INTI živě za podpory stylově spřízněného německého dua kapel Dethroned a Blossom Decay. Zcela jinou atmosféru pak navodí akustickou kytarou Tomáš J. Holý.

neděle 7. ledna

BLUES FOR THE REDSUN + DRÉN + MONUMENTS TO ABSENCE + VOLUPTAS + GFK-SS (Modrá Vopice, Praha) – FB event

LooMis: Marastí Míša má narozeniny. Potřebuje tahle akce více slov?

Dantez: Black metaly a hluky a táhlá kladiva, u kterých si jde dát pivíčko s mIZZym? Buďte tam volové!

mIZZY: Stejně jako poslední dva roky, i tentokrát děláme s Voluptas narozeninový koncert. BFTR jakožto nejtěžkotonážnější kapela v ČR budou drtit kosti, Drén předvede skřípající harsh noise, Monuments to Absence je nový drone ambient projekt Kubánce a Ondřeje z Blues…, na který se moc těším, a afterparty v podobě Gabba Front Karlín bude určitě taky pořádná rychta. No a Voluptas taky zahrají nějaké nové písničky. Je to za dobrovolný vstup, tak přijďte na pivo a slivku!

Doporučují i AddSatan a JSt.

pátek 12. ledna

WINTER SYMBOLIC: SECTESY + POPPY SEED GRINDER + KOLOSS + BJES + KONFRONT (Hells Bells Rockin' Pub, Praha) – FB event

LooMis: Na 100 hlav limitovaná akce na pražském Smíchově = festivalová atmoška v natřískaném klubu.

pátek 12. až sobota 13. ledna

CAERIMONIA NIDROSIÆ II (Byscen, Trondheim, Norsko) – FB event

mIZZY: Vidět Mare doma v Trondheimu, co chtít víc vole? Snad jen Djevel, Issolei, Syn, Mišpyrming a Darvazu k tomu, haha. Jasně, že letíme! Neočekávám nic jiného než nejlepší koncert v životě. Navíc Trondheim v lednu bude určitě správně mrazivý sataňizmus.

pátek 19. ledna

KRINGA + PARASITE DREAMS + BAHRATAL (Žižkárna, České Budějovice) – FB event

Dantez: Silná soupiska s vévodícím Rakušany Kringa a jejich rock n’ rollovým podáním black metalu, který nejde daleko pro solidní riffy ani nejujetější hlahol. Support rovněž moc fajn.

mIZZY: Nejlepší rakouská live bm kapela v Budějicích s více než solidním českým supportem. Jede se!

VANESSA + SAMHAIN (Barrák, Ostrava) – FB event

Dantez: Brusiči tuzemské hudební dekadence opět v Ostravě. Těžko říct, zda Vanessa dokáže stále naložit, zda se z poutavého hudebního tyjátru už nestal jenom tyjátr. Možná půjdeme zjistit.

sobota 20. ledna

FORGOTTEN SILENCE + LLYR (Divadlo pod lampou, Plzeň) – FB event

LooMis: FS stále ještě propagují loňskou/letošní desku Vemork Konstrukt. Kdo ještě neviděl, neměl by váhat.

DROM + TENGRI + NUUMMITE (Modrá Vopice, Praha) – FB event

mIZZY: Celkem pěkná post-sešlost. Drom jsem už několik let neviděl, Tengri nově hrají i s violoncellistou a Nuummite byli nedávno s FDK taky docela fajn. Když bude čas, půjdeme kouknout.

úterý 23. ledna

CABAL + VISCERA + VEXED + LIFESICK (Modrá Vopice, Praha) – FB event

LooMis: Tady sice jsou headlineři dánští Cabal, nicméně já to vidím trochu jinak. Angláni Viscera vydali vloni/letos na jaře (2023) skvělou desku Carcinogenesis a její potenciál je kulervoucí. Vzhledem k tomu, jako show už dokázali předvést před DI, je tady zaděláno na překvapení.

Sicky: Energická deathcore nálož v takto malém klubu bude jistě stát za to.

Vložit komentář

AddSatan - 09.01.24 13:51:55
26. ledna Gelbe Rüden (post-rock/hc/metal s kytaristou ex-La Ligne Maginot), No Vida (noise rock/grunge/post-hc/punk s ex-členy Tartupaluk/Samochotijo), MikexWazowski a Kunta Kinte (fastcore/power violence/punky) v Praze - Brouk, o den později v Jihlavě - Café Etage https://www.facebook.com/events/863082489156192/ https://www.facebook.com/events/380783981023376/

Zkus tohle