Dubnové koncerty 2024

Článek koncerty měsíce

Z dubnové koncertní nálože nás nejvíce lákají Carnifex s Aborted a Revocation, Replicant s Anachronism, ale také Marduk s Origin.

V průběhu roku 2017 jsme začali vydávat články zaměřené na koncerty měsíce. Jaký je jejich účel? Samozřejmě informovat o koncertech a festivalech. Na rozdíl od Alba měsíce se však nezabýváme akcemi, které jsme již absolvovali, ale píšeme o těch, které nás následující měsíc čekají a proč se na ně těšíme.

Níže můžete najít několik dle kalendáře seřazených tipů, které mají Marasťáci v hledáčku.

úterý 2. dubna

REPLICANT + ANACHRONISM (Modrá Vopice, Praha) – FB event

AddSatan: Disonantní death metaly, hodně Gorguts, trocha Cryptopsy, starších Ulcerate a DsO, špetka Demilich apod. Tohle bude příjemně nepříjemné.

Sicky: Technicko-avantgardní death metal pokud se naživo povede, může z toho být příjemně nevšední zážitek.

bizzarro: Disonantně ladění smrťáci REPLICANT z New Jersey se Švýcyry ANACHRONISM. I ti hrají technicky a "nečistě", ve Vopici to bude skřípat.

brutusáček: Dissonantní večer ve Vopici, Replicant krom hudby zaujali vokálem alá Gorguts, z desky to maká, tak naživo by mohlo ještě víc.

COLE PULICE + EVIL MEDVĚD (Punctum, Praha) – FB event

AddSatan: Ambient(ní) a spiritual jazz se saxofonem, post-minimalismus, elektroakustika, přibližně prolnutí sfér Pharoaha Sanderse, Jona Hassella, Harolda Budda atd. Tohle bude příjemné.

JSt: Nové jméno světové a klasik české scény: moderní pojetí pastorálního ambientu se saxofonem plus modulární synťák tentokrát spíš v meditativní než pro Medvěda typické agresivní poloze.

středa 3. dubna

CARNIFEX + ABORTED + REVOCATION + VEXED (Palác Akropolis, Praha) – FB event

vihkav: Věřím, že gig bude super, ale nejsem si jist, jestli si budu koncertní maraton prodlužovat o čtvrtý den. Revocation by mě ale po delší době dost zajímali.

Sicky: Revo tu byli celkem nedávno a bylo to super. Aborted naživo asi taky nezklamou. U zbytku bych byl opatrnější, ale zase je to v Akropolis, což je na death metal nadstandardní prostor.

bizzaro: V Akropoli se bude křížit death metal a deathcore, ale do brutality promluví i technický thrash a moderna.

brutusáček: Aborted budou vražda, jako vždy, nejvíc ale lákají Revocation, kteří si to vodí vždy na pána.

LooMis: Proč! Proč musí Revocation dělat pořád předkapelu! Nic proti Aborted a Carnifex, ale všichni víme, že Revo si tady zaslouží víc.

čtvrtek 4. dubna

MARDUK + ORIGIN + DOODSWENS + SKAPHOS (Futurum, Praha) – FB event

Sicky: Třídenní trojboj deathmetalového výplachu vyvrcholí vystoupením šílených Origin. Ve spojení se švédskou blackovou mlátičkou lze bezesporu mluvit o lákadle pro milovníky extrému.

mIZZYMarduk a Origin ve stejný den v jednom klubu? Bude smršť! Jen se teda obávám, že bude fakt narváno, plus mě sere krytí s akcí, kde jaksi budu sám šaškovat. Snad ale Marduk začnou dost pozdě, abych stíhal přeběhnout z Eternie aspoň na ně. Z Origin snad uvidím aspoň kousek.

brutusáčekMarduk překvapili s loňskou deskou a byť stabilně jezdí kluby v takhle malém prostředí, mohl by to být fičák stejně jako jejich souputníci Origin, kteří v Praze v klubunebyli ani nepamatuju.

LooMis: Mrduk a Origin, nandaný v malým Futuru. To chceš!

ABYSMAL GRIEF + BAHRATAL + GARADRAK (Underdogs‘, Praha) – FB event

vihkav: Jakožto předkal víkendu v Lipsku v pořádku – sice tam budou AG taky, ale aspoň můžeme porovnat. Jestli za hranice nevyrazím dřív, tak dám určitě. Dungeon synth na začátek zní jako parádní nápad.

mIZZYAbysmal Grief jsou naživo naprosto super. Viděno 4x a vždycky paráda. No ale vzhledem k tomu, že je uvidím v sobotu v Lipsku, asi dám přednost sypačkám.

BAMBULKYNE DOBRODRUŽSTVÁ + BRAUNCHOLDA + SURFIN‘ BAZOOKA & WILLIAM KOPECKY (Eternia Smíchov, Praha) – FB event

mIZZYBrauncholda se po dvou letech opět probnouzí k životu. K tomu pražský goregrind a ságo-noise. Přebehnout pak na Marduk do Futura nebo dolů do Underdogs na Abysmal Grief snad bude po koncertě furt časově reálné :)

THE.SWITCH + SEVERALS (Bike_Jesus, Praha) – FB event

bizzaro: Ve čtvrtek si v Bike Jesus navzájem odhalíte všechny Skrytý místa.

pátek 5. dubna

EUROPEAN ABLAZE TOUR (Barrák, Ostrava) – FB event

Dantez: Velmi zajímavá soupiska, které vévodí Xalpen s Unpure – kapely, které vesměs lákají na fakt, že mají v řadách členy Watain. Hudba jako taková je přitom trochu jinde, primitivnější, v případě Xalpen dokonce s vlivy čilského šamanismu, odkud skupina pochází. Potěší i lokální support v čele se Silva Nigra.  

pátek 5. až sobota 6. dubna

A SINISTER PURPOSE 6 (UT Connewitz, Lipsko, Německo) – FB event 

vihkav: Tak jasný, vzhledem k loňskému úspěchu se určitě seberu znova. Samozřejmě mě tu zajímají Mare, kteří mají v živé podobě docela kultovní status, ale i středověcí zkázonoši Abysmal Grief, jejichž poslední koncert na Brutalu byl hrozný kult. Spoustu jmen, které jsem naposlouchával, jako český pokojíčkáč Chevallier Skrog či (vlastně nejvíce ze všech) rakouská Ara jsou taky skvělým důvodem jet.

mIZZYMare v Lipsku = jedu. Jedná se navíc o poslední koncert před další kdovíjak dlouhou pauzou, takže kdo přemýšlí o účasti a ještě nemá lístek, tak by měl okamžitě kupovat. Moc jich už nezbývá. Ritual Death, Abysmal Grief, Bahratal a další budou samozřejmě taky super.

NOISE FEST CZECH REPUBLIC 2024 (Sibiř, Brno) – FB event 

mIZZY: Jak jsem psal výše, tenhle víkend jsem v Lipsku, ale tahle akce pro hluk milující jedince v Brně vypadá taky super. Gibfum, Magadan, Koroze a hromada dalších zvěrstev za návštěvu určitě stojí.

sobota 6. dubna

JEDNOTA V NOCI: SHAPEDNOISE & SEVI IKO DØMOCHEVSKY + AZU TIWALINE (Fuchs2, Praha) – FB event

AddSatan: Jak název napovídá, noise/industrial, tvarovaný do různých podob v kombinacích s hip-hopem, trapem, post-clubem, technem, dark ambientem apod., loňská deska Absurd Matter mě bavila. K tomu údajně zběsilý vizuál a taky party s mj. Azu Tiwaline, což bude asi hodně fajn tribal/dub/ambient techno. Škoda, že mi to spíš nevyjde…

JSt: Shapednoise (s hodně silnými vizuály) je prý naživo totální destrukce (industrial/techno/hip-hop v dosti rozbitém provedení), Azu Tiwaline patří mezi špičku producentů, kteří míchají tradiční hudbu s moderní elektronikou, synkopované blaho jak od Shackletona za tzv. starých dobrých časů. A domácí skorodubstepoví KleKle jsou taky dost fajn.

DEVIL MASTER + DÖDSRIT + ARA (Kabinet Múz, Brno) – FB event

Dantez: Viz kecy u gigu v Krakově. Zde ale pouhé Devil Master a Dödsrit doplní raw black metal ARA. V menším prostoru, který Kabál nabízí, by mohlo jít o trochu jiný zážitek – snad o větší pařbu a zběsilejší hrození v přítomnosti syntetických pavučin a pokřivených kandelábrů. 

neděle 7. dubna

POLONIUS + SON OF BUZZI + KULT MASEK + MICHIU/DURASKO (Punctum, Praha) – FB event

JSt: Polonius byla minule naprosto nádherně rozbitá elektronika, ostatní věci budou spíš do droneu a taky by měly být pěkné.

úterý 9. dubna

MIDNIGHT + DEVIL MASTER + DÖDSRIT + CYCLONE + HIGH COMMAND (Kamienna12, Krakow, Polsko) – FB event

Dantez: Stačí, aby se člověk začetl v reportech na našem webu. Obratem zjistí, že Midnight dělají jedny z nejzábavnějších koncertů vůbec, kde nejde o hráčskou preciznost, ale jen o nejrozžhavenější míchanici v pekelném kotli. Devil Master přináší velmi originální fúzi Black metalové syrovosti s divokostí a rytmikou death rocku, Dödsrit si pak v rámci svého atmosférického black metalu umí naživo pěkně hrát s trpělivostí a explozivitou. Gig tak rozhodně stojí za zvážení.

čtvrtek 11. dubna

DOPE D.O.D. + BIZARRE (MeetFactory, Praha) – FB event

vihkav: Nizozemci tu byli už milionkrát, pro mě to ale bude poprvé. K tomu exkluzivně zarapuje legendární milovník shock value a cheeseburgerů z již zaniklé D12. I prostor tomu jistě bude slušet – určitě jsem rád, že to není v nějakém vyjebaném Stormu.

čtvrtek 11. až neděle 14. dubna

FAUN FESTIVAL (Divadlo Husa na provázku, Brno) – FB event

AddSatan: Druhý ročník brněnské „Alternativy“ opět přitáhne zajímavá jména z experimentálního jazzu, elektroniky, improvizace, popu, folku, ambient, noise, drone atd. Zvláště Ziúr s Elvin Brandhi bych viděl rád, Kaboom Karavan klidně 2x (o den později v Praze), dále Kakuhan, Michaela Antalová s Adrianem Myhrem a Tordem Knudsenem, Mariam Rezaei atd. Žel to nejspíš zase nedám…

JSt: Loni to bylo skvělé, letos je formát jiný, na jedné stranu víc rozptýlený, na druhou se většina koncertů má odehrát v sobotu. Suverénně největší lákadlo jsou Kakuhan, strašně rozsypané rytmické meditace s cellem, samozřejmě Kaboom Karavan, ale ti budou i v Praze, od Ziúr s Elvin Brandhi popravdě aktuálně nemám až tak vysoká očekávání – loňská deska je trochu slabší plus Elvin jsem za poslední dva roky viděl tak šestkrát. Ale vidět je poprvé může být pořád extrémně silný zážitek, obě jsou skvělé. A samozřejmě se stejně jako loni můžou vyloupnout nečekaná překvapení.

pátek 12. dubna

PHRENELITH + NEKUS + MORSCH (Eternia Smíchov, Praha) – FB event

mIZZY: Mně ty letošní Kreas koncerty snad kurva nejsou souzené, nebo já už nevím. Tenhle den budu opět na black metalu v Německu, ale jinak bych samozřejmě šel. Phrenelith jsou dánský DM kult a v Eternii to bude jistojistě dobrá palba. Předkapely rovněž vypadaj velmi slibně.

brutusáčekHniloba na Smíchově.

pátek 12. až sobota 13. dubna
STURMES REIGEN 2024 (Wotufa Saal, Neustadt an der Orla, Německo) – FB event

mIZZY
Cénotaphe, Obskuritatem, Häxenzijrkell, Nawaharjan, Diocletian a další na dvoudenním bm fesťáku kousek za hranicemi za necelých 100 €? Sem musím jet aji kdybych nechtěl! Dost kapel zde dokonce neznám, takže to bude i fajn studijní materiál. Kdyby se někdo chtěl přidat, jedno volné místo v autě furt možná mám.

sobota 13. dubna

TÁBOR + CARDO & DECUMANS (Kulturní Centrum Provoz, Ostrava) – FB event

Dantez: Tábor udělali jednu z nejlepších desek roku 2023. Jejich temný a originálně podaný neofolk nemá v ČR obdoby, těžko se dokonce hledají i příměry v zahraničí. V komorních prostorách Provozu by to mohlo být velmi atmosférické. 

SIVAN SILVER& GIL GARBURG (Rudolfinum, Praha) – FB event

vihkav: Tento koncert dvou klavírů mě přes neznalost interpretátorů hodně láká – skladby Schuberta, Liszta, Saint-Saënse a Martinů musejí být v dvoupodání bezkonkurenční.

GODLESS TRUTH + ABYSS ABOVE + INVEINS (Kulisárna, Chomutov) – FB event

bizzaro: Rozjíždějící se InVeins (i ex-členi Victims) v Kulisárně pořádají pěkný večůrek!

neděle 14. dubna

KABOOM KARAVAN + SÍTĚ (Punctum, Praha) – FB event

AddSatan: Pro mě zatím druhý nejzásadnější koncert letošního roku. Mysteriózně-surreálná, barevně-potemnělá kombinace KK avant-folku, klasiky, jazzu, ambientu a dalších vlivů je dost výjimečná a na příležitost je vidět živě čekám asi 10 let. Doporučení (nejen) pro fanoušky Miasmah (Svarte Greiner, Gareth Davis atd.), filmů bratří Quayů, Švankmajera, Lynche atd.

JSt: Pražský debut (český bude v Brně o den dřív) hodně výjimečného projektu, který prakticky nehraje naživo. V něčem se to dá popsat prostě jako temný soundtrack, ten je ale protkaný tolika podivnými zvuky (obskurních a vlastnoručně vyráběných nástrojů), že je výsledné vyznění daleko specifičtější. A na Sítě v tříčlenné sestavě se vlastně dost těším, přijde mi, že by to mohlo být dost přesvědčivý psychedelický drone.

čtvrtek 18. dubna

INQUISITION + DEMONICAL (Parlament, Plzeň) – FB event

mIZZYInkvizice v Parláči? Tvle, tohle snad ve „velikosti“ klubu překoná aji legendární vánoční gig v Mladé Boleslavi. Lístky jsou dávno vyprodané. Já naštěstí svůj mám.

pátek 19. dubna

RAPHAEL ROGIŃSKI + ŠIMANSKÝ NIESNER (Punctum, Praha) – FB event

AddSatan: Abstraktní blues, americký primitivismus, folk, blízkovýchodní a jazzové vlivy, zvláštní melancholie i psychedelie. Tohle bude zasmušile, syrově příjemné.

JStGY!BE jsou dávno vyprodaní a beztak zřejmě hrají hlavně nové věci, takže nic nebrání dát si místo nich kytary v Punctu. Roginskiho Talan je jedna z krásnějších desek loňského roku, extrémně melancholické kytarové meditace s určitou syrovostí, které jsem napoprvé ocenil míň, než si zasloužily. A Jakub Šimanský s Tomášem Niesnerem jsou prostě klasici českého amerického primitivismu, to je jistota kvality.

GODSPEED YOU! BLACK EMPEROR (MeetFactory, Praha) – FB event

Sicky: Koncert je sice vyprodaný, ale stojí za zmínku. Škoda, že pro akci nebyl vybrán jiný prostor.

pátek 19. až sobota 20. dubna

GROOVY & STINKY FEST 2024 (Rock Café, Praha) – FB event

vihkav: Loni byla celkem kalba, tak proč ne. Slamová jména jako Begging For Incest či Paediatrician sem moc často nezavítají. Rád uvidím zas i General Surgery a těch pár špatných kapel třeba zapiju někde vedle.

sobota 20. dubna

DEENA ABDELWAHED (Přítomnost, Praha) – FB event

JSt: Loňská deska, kterou tu bude Abdelwahed prezentovat, je hodně solidní, ale je z ní znát, že je dělaná trošku na efekt, na brutální PA velkých festivalových sálů, kde budou basy vytloukat duši z těla. A vlastně pořád nevím, jestli tu tenhle efekt můžu čekat. Heartnoize jsou maximalisti, ale netuším, jestli bude možné navézt do kina něco skutečně masivního.

úterý 23. dubna

KHANATE + CASPAR BRÖTZMAN BASS TOTEM (Berghain, Berlín, Německo) – FB event

AddSatanVládci drone doom/sludge teroru, zoufalství a nenávisti po 19 letech konečně zase živě! Jestli mě tohle nesundá, tak už z žánru asi nic. Zatím nejzásadnější letošní koncert. Tohle bude snad hodně (příjemně) nepříjemné.

mIZZY: Jelikož se mi nechce na Roadburn, kde kromě Khanate letos hrají samé nesmysly, je výlet do Berlína povinnost. Chci totálně hlasitou krutost, z které mi poteče krev z uší. Pokud ne, budu požadovat vrácení vstupného.

HEXVESSEL + ELLEVERE (Modrá Vopice, Praha) – FB event

Dantez: Síla Polar Veil Finských Hexvessel s časem neskomírá, naopak by se dalo říct, že podmanivá fúze okultního folku s ambientním podáním black metalu stále roste a nefunguje jen za temných mrazivých večerů, jak by mohl cover napovídat. Naživo se může dojem ještě umocnit. 

mIZZY: Tohle mě taky mrzí, že neuvidím, protože poslední album Hexvessel se mi líbí poměrně dost, ale Khanate jsou prostě priorita. Dle setlistů to navíc vypadá, že Hexvessel poslední dobou hrávají hodně nablacklý set, takže kdo nevynechá, určitě zklamaný nebude.

AQUASERGE (Palác Akropolis, Praha) – FB event

AddSatan: Kdybych se nejel mučit s Khanate, tak bych šel na tenhle francouzský avant/prog/psych rock/pop s vlivy klasické kompozice 20. století. Na minulé desce vzdávali hold Ligetimu, Scelsimu, Feldmanovi a Varèse(ovi?). Ale budou i písničky.

středa 24. dubna

MAYSSA YALLAD (Hotel Olympik, Praha) – FB event

AddSatan: Libanonská, melancholická písničkářka, blízkovýchodní folk, klidnější i dramatičtější, trochu avant/experimental, ambient, maličko pop atd. Zpěv v libanonské arabštině zní zajímavě. A zajímavé je též místo konání – 19. patro hotelu, což souvisí s tématem posledního alba Yallad (libanonská válka o hotely v 70. letech). Mj. FFo Jarboe, Grouper, Nico apod.

čtvrtek 25. dubna

STILL HOUSE PLANTS (Punctum, Praha) - FB event

AddSatan: Podivně melancholický až apatický math/post-rock, nebo rozlámaný slowcore se zvláštním, spíše hlubším, ženským zpěvem. Tohle bude zajímavé a podivné.

JSt: Jedna z mých nejoblíbenějších kytarových kapel současnosti. Ve zkratce to zní, jako by se Slint přestali snažit. Apatický rozpad, který je ve světě skvělých instrumentalistů a skladatelů, jejichž um nakonec vede ke sterilitě, extrémně svěží.

SAKRAPHON NIGHT: BOLEHLAV + BUMFRANG3 + OTRA VEZ + SWEEPS 04(Cross Club, Praha) – FB event

mIZZY: Showcase večer polabského labelu Sakraphon, kde budou hrát industrial rychty, drone, ale aj nějaký alternativnosti.

pátek 26. dubna

MIDNIGHT + CYCLONE + HIGH COMMAND (Underdogs, Praha) – FB event

Sicky: Black n roll v podání Midnight naživo šlape, kdo ještě neslyšel, ať tam běží.

mIZZY: Tak neasi tvle! Midnight ve Vopici byl předloni jasnej koncert roku. Na Chaos Descends potvrdili, že si hodně dobře umí povodit i velké pódium, ale je jasné, že v menších klubech to je přeci jen větší smršť. Tady není o čem, kdo nejde tak nenávidí METAL!

OBSCENE EXTREME WARM UP TOUR (Ostrava, Barrák) – FB event

Dantez: Teaser na další ročník Obscenu. Zahrají jména lokální i něco z blízkého zahraničí. Mí osobní černí koně nejspíš zastanou posty na úplném začátku – Vajolenti a Beton. 

sobota 27. dubna

DARKFALL + THE CORONA LANTERN + NEUROTIC MACHINERY + ASVRA(Modrá Vopice, Praha) – FB event

LooMis: Nemám toho v dubnu moc. Takže, TCL/NM ano!

KUNTARI + DO SHASKA! (Punctum, Praha)

JSt: Tribální rytmy a zvuky džungle mladého indonéského dua plus klasici českého etnoindustrialu.

Vložit komentář

Ondrajs - 06.04.24 14:14:37
Tak jsme to včera s Gábou dali, bylo to náročné... Umbrella - nestihli jsme Ludra - nová smečka na českém grindovém políčku; asi jsem čekal živě víc... Mají na kontě EP Preludrium, vokalista tvrdil, že už mají nahranou novou desku. Zvukově to bylo rozkřoupané Švédsko, booster jel jak o život, v sypačkách to byl klasický bordel, kdy jen tušíš, co se hraje, v pomalejších pasážích to šlo. Celkově mi to přišlo jako pokračování Uprise, trochu na způsob svenska grindu, ale cca po desátém songu už to bylo jednotvárný, pořád stejná šablona, zpěvákovo frázování, až moc rovné bicí - v tupačkách bych přidal předražený kopák do d-beatu, bylo by to skočnější... Průmyslová smrt - většinu setu jsme prokecali; spíš agresivnější old school thrash než fastcore nebo powerviolence, jak avizujou na webu; zvukově mnohem lepší, čitelnější, ale taky se to rychle omrzelo, ale nevadí... Močový Khameni - legendární ústecká grupa, která mě už kdysi rozesmála sebeoznačením "snadcrust" - tady se roky nic nemění, jednoduchá hoblovačka spolu s neortodoxním hraním Džízra na bicí vytváří až avantgardní feeling, jinak to nedokážu popsat - jak přijde přechod na tomy, tak začne o půl doby později, ale vždycky se nakonec s kytarou a basou později v rytmu sejde, prostě úlet a taky respekt, že furt hrajou i po třiceti letech. Jinak pohodová akcička, Baronka vládne, cca 50 hlav, překvapila hojná účast omladiny (!!!), palec hore!
brutusáček - 04.04.24 14:57:19
Anachronism mile překvapili. Od Replicant jsem čekal naživo víc disso, ale přišlo mi to "rovnější" a víc "svaly" :D. Replicant byl navíc dost nahlas na můj vkus, ale ok :)
onDRajs - 03.04.24 12:34:06
AddSatan - 03.04.24 10:30:03
Replicant a Anachronism ve Vopici - asi nejlíp nazvučenej metal koncert od loňských Negative Plane, obě kapely bez backlineu, všechno přes PA, vlastní zvukař uprostřed sálu s přenosným "tablet" mixákem, až na detaily zvuk super, obě kapely bavily víc než z nahrávek, ke kterým se asi vracet nebudu, ale živě dobrý/hodně dobrý :) u Anachronism nejvíc bubeník – blížil se Meratovi (pre-Stare...), ale místy snad i trošku prog/barvitější hra, kytary dobrý, jak jsem dlouho nebyl na dis-metalech, tak mě bavily i rutinnější postupy - sledovat ty divnohmaty, místy zajímavě propojený linky - občas i prog/fusion závan, akorát mi přijde, že je to někdy kompozičně "nedořečený"/useknutý, spíš si s tím tak nějak hrajou, než že by to byly silný skladby, ale stejnak živě bavilo - kromě vokálu - kytaristka sice kytaruje dobře, ale + - vydává pořád stejně monotónní zvuk + 2x ječák Replicant - první 3-4 kusy super, Gorguts jasný, ale Demilich taky dost - ty jejich divnopostupy se moc často (živě) neslyší, kapela namakaná, basák nejvíc (prsty, slaping atd.), vokály dobrý (z desky možná trošku lepší, ale...), postupně ale čím dál víc takový groove/mosh/slam pasáže, v jednu chvíli mi to připomnělo Korn :) + trošku víc macho-hecování, než mi k tomu sedělo (oproti civilním až nesmělým Švýcarům fest rozdíl), ale jako celkově dobrý/hodně dobrý, zvuk možná až moc napálenej - hlavně ty noise intermezza (NORMÁLNÍ, PŘIJATELNÁ produkce? - rozhodně ne, víc nahlas než Paregorik :) ), ale všechno srozumitelný (kromě keců v noise intermezzech), kopáky v pořádku :) celkově překonaný očekávání a to jsem ještě hodinu před koncertem nebyl rozhodnutej kam (jestli někam) jít lidí cca 40
jana.h.stillerova - 30.03.24 15:44:00
V pátek 12. dubna taky doom/noise/bahno Body Void + Eye Flys na Sedmičce.
tormentor - 28.03.24 18:08:00
neděle 7.4. Jaroměř: Pestilence, Carnation, Bodyfarm

Zkus tohle